Products

Wilcom залага за безжична комуникација. Мисијата Wilcom е да се грижиме за различни безжични комуникациски системи, вклучувајќи антени, микробранова кола за мобилни и телекомуникациски компании, простор и одбрана организации во национални и меѓународни пазари. Сила на компанијата е во неговиот дизајн способности и кориснички дизајн. Компанијата може да обезбеди еден-stop-решение за клиенти од концепт дизајн за производство и тестирање. Компанијата е промовиран од страна на Проф Girish Кумар, IIT Бомбај, кој има повеќе од две децении искуство во дизајнирање на различни типови на антени и микробранова кола. Компанијата беше инкубираат на IIT Бомбај во 2005 година. Насочен принципите на нашата компанија се: За производство на клиент управувано производи За да се минимизира развојниот период Да се ​​намали цената на производот Да се ​​направи трансфер на технологија Корпоративна вредност: Корпоративните вредности кои се регулира развојот Wilcom вклучуваат следново: Wilcom работи во согласност со највисоките стандарди во сите односи со клиенти, добавувачи, животна средина и заедницата. Wilcom промовира клима која го поттикнува иновации и посветеност меѓу вработените и награди за тоа. Стратешки инвеститор: Wilcom има стратешки инвеститор "Лусака Својства ПВТ. Рибар" , Која е една од компаниите на Salora групата од девет компании. Salora група е во вредност од $ 290.000.000. Производи Wilcom ќе биде технички напредни и нудат многу јасен предности и подобрувања можните производите на конкурентот. Wilcom ќе продолжи да се прошири преку научни раст и аквизиции во сродните технологија / сегменти од пазарот. Мисија: Централна цел и улога на Wilcom се дефинира како: Wilcom дизајнира, развива, произведува и продава производи за мобилните индустрии и напредни системи за одбрана и просторот апликации. "Основната мисија на Wilcom е да се забрза техно-комерцијален развој и да се постигне силна позиција во глобалните пазари."

Services

Cell Tower Radiation Measurement